Dé Ultieme / 100% AVG Compliant

Zakelijke Online Data Opslag Dienst Hilversum

Al je data veilig opgeslagen op Europese (Nederlandse) servers, daarmee bent u 100% AVG/GPDR compliant! 

Cloudopslag hoe werkt dat?

Bestel je Cloudopslag vanuit Bussum, Laren, Kortenhoef, Eemnes, Blaricum, Baarn, Zandvoort, Huizen, Soest, Bilthoven, maar uiteraard ook vanuit 6500 andere locaties in Nederland.

Je data is van strategisch belang voor elk bedrijf. We hebben allemaal te maken met vele gigabytes of meerdere terabytes aan data op een normale werkdag.

En wanneer je veel bestanden op je lokale computer opslaat de kans groot is dat je lokale computer langzaam wordt, met slechte prestaties en wachttijden tot gevolg.

Hoewel er natuurlijk tal van externe opslagoplossingen zijn om je gegevens op te slaan en te back-uppen, zijn deze opslagapparaten eigenlijk nooit 100% veilig. Je kunt dan je belangrijke  bedrijfsdata verliezen door een ongeluk, zoals breuk, diefstal, beschadiging en vele andere voorbeelden.

Voor een Informatiemanager is er niets erger te bedenken dan bedrijfskritische data verliezen of de angst om ze te verliezen.

Dit is waar cloud-opslag helpt! Cloud Data Opslag heeft fantastische functies en geweldige  aanvullende mogelijkheden. Begrijp dat je data en informatie altijd en overal beschikbaar is. Denk aan zittend in het comfort van je huis of kantoor, van achter je pc of terwijl je buiten op reis bent met je smartphone of tablet.

Cloud Data-opslag is een handige en betrouwbare optie om je gegevens op te slaan en op te halen.

Er zijn veel verschillende cloud-opslagdiensten beschikbaar op de markt. Voordat je voor een cloud-dienst selecteert, is het belangrijk om te begrijpen wat cloud-opslag precies is en hoe het exact werkt.

Dat leggen we hierna uit.

GRATIS ACCOUNT

0,00 / Per maand & voor altijd
 • 10Gb Cloud Opslag
 • iOS en Android App
 • Integratie met Verkenner en Finder
cloud opslag nederland
Data Toegankelijkheid

- op ieder moment en overal beschikbaar
- heel eenvoudig (grote) bestanden versturen en met anderen delen
- bij onverhoopte problemen krijgt u altijd Nederlandse service met een oprechte glimlach

Data Veiligheid

- al je bedrijfskritische data veilig versleuteld
- je hebt altijd een recente back up
- je data kan (letterlijk) binnen slechts een paar minuten teruggezet worden

Eenvoudig Samenwerken met je Data

- samenwerken in hetzelfde bestand
- heel eenvoudig (grote) bestanden versturen en met anderen delen
- onbeperkt uitbreidbare data opslag

Nederlandse Servers en Support

- opslag in Nederland en Nederlandse support
- erg competitieve maand abonnement tarieven
- passend maatwerk voor je organisatie's huisstijl mogelijk

Waar wordt de data opgeslagen??
Opgeslagen in Nederland! Daardoor 100% AVG compliant!

Met ’internet data opslag’ spreken we over servers die aangesloten zijn op het internet, en de software en databases die op die cloud servers draaien. Data Opslag Nederland bevinden zich in datacenters in Nederland.

Door cloud computing te gebruiken, hoeven gebruikers en organisaties zelf geen fysieke servers te beheren of specialistische softwaretoepassingen op hun eigen machines uit te voeren.

Eenvoudig in gebruik

Door het gebruik van onze iOS en Android apps én de naadloze integratie met Verkenner en Finder voelt de cloud folder altijd als een lokale opslag locatie

b53c4787-tmplw-wpdev-saas-template-1-features-icon-2.png
Overzichtelijk Gebruik

De serverbeheerder kan schijfruimte en rechten en rollen toekennen aan gebruikers en groepen. Daardoor is er altijd een goed overzicht wie welke data ter beschikking heeft.

bb05c805-tmplw-wpdev-saas-template-1-features-icon-3.png
Real Time Synchronisatie

Data wordt direct met de cloud datalocatie gesynchroniseerd. Alle data is daardoor real-time vanaf ieder apparaat en alle gerechtigden te gebruiken.

Intern en Extern Data Delen

Alle bestanden en mappen kunnen desgewenst ook 'publiek' of enkel met geselecteerde externe gebruikers gedeeld worden. De beschikbare gepersonaliseerde branding vergoot de zichtbaarheid van je organisatie.

1278519b-tmplw-wpdev-saas-template-1-features-icon-4.png
Uiterste Veiligheid

Door verschillende gebruikers rollen en permissies in te stellen krijgen alle gebruikers precies toegang tot waar zij behoefte aan hebben, maar is dus niet alle andere data onnodig beschikbaar voor 'onbevoegden'.

Hoe werkt cloud opslag?

Professionele cloud opslag werkt eenvoudig en gemakkelijk. Bij cloud opslag wordt data opgeslagen in datacenters die zich overal ter wereld* kunnen bevinden en worden beheerd door derden.

*Data Opslag Nederland bevinden zich
in datacenters in Nederland.

Aangezien de data zich op gehoste servers bevindt, zijn ze 24/7 eenvoudig toegankelijk via een web interface.

De cloud opslag maakt gebruik van een uitgebreide keten van servers die zowel de primaire server als andere secundaire omvatten. De servers zijn allemaal met elkaar verbonden en kunnen afhankelijk van je gebruik en behoeften worden gebruikt en dienovereenkomstig worden gefactureerd.

Cloud storage bespaart je veel geld omdat je anders meer servers zou moeten aanschaffen naarmate je bedrijfsbehoeften toenemen. Maar bij cloud-opslag betaal je alleen voor de ruimte die je gegevens in de cloud innemen.

Cloud storage ondersteunt over het algemeen meerdere bestandstypen van alle formaten, zodat je gemakkelijk al je belangrijke inhoud kunt uploaden, zoals documenten, video’s, foto’s, muziek, films en meer.

Zodra je je hebt aangemeld voor een cloud-opslagdienst en jouw bestanden hebt geüpload, kun je deze synchroniseren met je smartphone, tablet of andere mobiele apparaten voor eenvoudige toegang terwijl je onderweg bent.

Het meest fascinerende kenmerk van cloud storage-oplossingen is dat je bestanden overal ter wereld kunt uploaden of downloaden, zelfs zonder je laptop bij je te hebben. Je hebt alleen internettoegang nodig en een mobiel apparaat waarop je de applicatie van je serviceprovider moet downloaden. Vervolgens log je gewoon in op jouw account en kunt je de bestanden uploaden of downloaden.

Cloud stelt je ook in staat om je inhoud te delen met andere gebruikers of je teamleden die voor je bedrijf werken. Je kunt hen toegang geven om de met hen gedeelde bestanden op afstand te bewerken of te lezen.

Je teamleden kunnen samenwerken en samen aan een project werken en de met hen gedeelde documenten bewerken. Je kunt mensen uitnodigen om toegang te geven tot bestanden en mappen en iedereen met de toegang kan de gedeelde documenten in hun account zien.

Wat is cloud opslag?

Cloud-opslag is een opslagruimte voor gegevens op externe servers die toegankelijk zijn vanuit de cloud (of het internet). De gegevens worden op afstand beheerd, onderhouden en geback-upt, waarvoor de gebruikers doorgaans een maandelijks tarief of een tarief per verbruik betalen.

Cloud-opslag maakt gebruik van datacenters met enorme computerservers die de gegevens fysiek opslaan en ze via het web online beschikbaar stellen aan gebruikers. Gebruikers kunnen hun inhoud op afstand uploaden, opslaan en de gegevens ophalen wanneer dat nodig is. Met de introductie van cloud, hoef je geen servers, externe harde schijven en geheugensticks meer aan te schaffen om je gegevens van de ene plaats naar de andere te transporteren.

zakelijk cloud opslag nederland
Waarom cloudopslag?
Veilig Persoonsgegevens Opslaan

Iedere professional en organisatie die gebruik maakt van (bijzondere) persoonsgegevens is wettelijk verplicht haar data op te slaan op Europese servers

Voorkom Ransomware

Steeds meer organisaties worden slachtoffer van hackers en ransomware. Met onze technologie herstel je (samen met ons) heel eenvoudig je data in de 'veilige situatie'

Eenvoudig Data delen

Werk samen met collega's, leveranciers, klanten en anderen aan dezelfde bestanden en data. Terwijl alles eenvoudig beschikbaar is, is het tegelijk 100% veilig opgeslagen en beschermd

Fantastische Uitgebreide Data Analyse.

Het platform van DataOpslagNederland biedt ruime mogelijkheden om het gebruik en de opgeslagen en gedeelde data te analyseren. Hiermee krijgt de informatiemanager binnen de organisatie alle benodigde management informatie om de data veilig en functioneel op te slaan. 

Functionaliteit DataOpslagNederland WeTransfer PRO Dropbox
Europese Data Opslag (AVG)
JA
SOMS
NEE
Support Taal
NEDERLANDS / Engels
Alleen Engels
Alleen Engels
Support Type
TELEFOON en Email
Alleen Email
Alleen Email
Persoonlijke URL structuur
JA
JA
NEE
Maximale Bestandsgrootte
1000 Gb
20 Gb
10 Gb
Maximaal ontvangers
Onbeperkt
50
50
Publiek delen data
JA
NEE
JA
Maandelijks vanaf
€9,97
€12,99
€14,99
Hulp bij installatie / data migratie
JA
NEE
NEE
Geen verborgen kosten! Welk pakket past bij jou?

Kies het pakket dat bij jouw (organisatie) behoeften past. Kom je er niet direct uit, neem dan eenvoudig contact met ons op. We helpen je graag – en in het Nederlands(!) – de juiste keuze te maken.

GRATIS

0,00 Per maand
 • 100% AVG / GPDR Compliant
 • 10Gb Cloud Opslag
 • Eenvoudig delen van data
 • Lokale Data Opslag (Offline Werken)
 • Integratie met Verkenner en Finder
 • Lokale Data Opslag (Offline Werken)

Freelance & MKB

9,97 Per maand
 • 100% AVG / GPDR Compliant
 • Onbeperkte Cloud Opslag
 • Nederlandse Telefonische Support
 • Support bij Data Migratie (optioneel)
 • iOS en Android apps
 • Integratie met Verkenner en Finder
 • Lokale Data Opslag (Offline Werken)
 • Prijs Per Gebruiker
Rene Mackaay
Algemeen Directeur, Europe-Vans

Wij hebben onze eigen Cloud omgeving met ons logo in het inlogscherm. Zelfs het installatie bestand heeft onze eigen naam en uitstraling.

Antwoorden op Jouw Vragen
Bel ons direct als jouw vraag hier niet beantwoord is +31 (0)85 222 0 300

Vragen over Functionaliteiten

Omdat je bestanden centraal opgeslagen staan.
Omdat je toegang kan krijgen vanaf verschillende apparaten en overal waar je een internet verbinding hebt.
Om makkelijker en veiliger met je collega’s samen te werken, vanaf werk en vanaf thuis.

Je hebt de complete controle en beheer over jouw data. Je kan zelf bepalen wie er toegang tot heeft, op welke apparaat de data wordt gesynchroniseerd en je kan ook de data op afstand verwijderen van laptops en andere apparaten.

Je deelt een bestand door middel van een file- of folderlink en kan hiermee instellingen meegeven. Je eigen We-Transfer omgeving zeg maar met geen limiet van bestandsgrote.

AVG Compliant

Veiligheid voor je bestanden

Nederlandse Support en Hulp

Omdat het werkt. In praktijk leren wij dat andere oplossingen zoals bijvoorbeeld OneDrive, Dropbox, Google Drive niet altijd werken. Dat een bestand niet upload of dat een collega er niet bij kan. Data Opslag Nederland werkt altijd en overal.
Bij Data Opslag Nederland staat de data in Nederland, in Amsterdam en in Delft, en valt daarmee onder Nederlandse wetgeving waardoor de AVG gewaarborgd is.
Data Opslag Nederland is veilig. Bestanden worden veilig gedeeld door middel van sharelinks, die instellingen bevatten om aan te geven hoe vaak iets gedownload mag worden of wie het mag downloaden en voor hoelang iemand er bij mag.

 
 

Met Lokaal heb je de mogelijkheid om je bestanden te openen en te bewerken met je gebruikelijke Word, Excel, PowerPoint van Office gewoon via Windows verkenner of Finder.

Online dien je in te loggen in een portal waar je net wat meer handelingen dient te verrichten.

Dit is 1000 Gigabyte online opslag per gebruiker.

Lokaal betekent dit zo groot als je harde schijf ruimte heeft tot 1TB

Nee je kunt er zoveel aanmaken als je wilt. Tip hou het voor jezelf wel overzichtelijk

Het begint bij 1 gebruiker tot 2500 gebruikers we adviseren je graag over het effectief indelen van de gebruikers d.m.v. shares

Absoluut. Dat is ook onze kracht. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:30 en het support team kun je ten allen tijden mailen.

Alleen jij kan bij je bestanden. En de gebruikers die jij machtigt kunnen er bij. Jij bepaalt dus wie waar bij kan.

Ook het DataOpslagNederland support team kan niet bij uw data.

Mocht je dat (tijdelijk) wel willen dan kun je die daarvoor tijdelijk rechten te geven.

Jouw bestanden zijn versleuteld met een zogeheten End-to end Encryptie. Zo weet je zeker dat je data altijd veilig is opgeslagen en dat binnen Nederland.

Ja dit kan. Dit wordt ook wel een 2FA of MFA genoemd.
Bij het inloggen is het mogelijk om 2 factor authenticatie aan te zetten. Zodat je niet alleen met een gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, maar met je smartphone toegang dient te geven

Het antwoord hierop is Ja. Zeker doordat je alles in je veilige Cloud hebt staan en dit elk moment geback-upt wordt kan je de Lokale Fileserver (die toch heel wat stroom verbruikt eruit doen)

Mocht je hem toch willen inhouden. Dan kun je met deze oplossing je fileserver laten synchroniseren met de cloud.

Vragen over Contract

Absoluut dat is ook onze kracht. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen 08:30 tot 17:30 en het support team kun je ten allen tijden mailen.

Wij geloven in wat wij doen en dat maakt dat jij, indien je niet tevreden bent, maandelijks bij ons kunt opzeggen.

Beperkte (gratis) Opslag. Wij bieden 1TB, of zelfs meer als je dat nodig hebt!

Zie het als vervanging van WeTransfer, maar dan met veel meer mogelijkheden en flexibiliteit. En voordeliger, want WeTransfer Pro kost meer dan onze – uitgebreidere – dienst.

Met deze gratis accounts ben jij het commerciële product. Niets is gratis in het leven. Met de gratis diensten zijn de leveranciers vrij om te doen met jouw data wat ze willen.
Als je goed leest vind je het ergens in hun kleine lettertjes. Waarom dan Data Opslag Nederland? Omdat je ervoor betaalt, is en blijft het ook jouw data.

Je data staat in Nederland. Dat betekent dat je data niet valt onder Amerikaanse wetten en je data niet zomaar opgevraagd kan worden.

De app zelf is gratis. Deze kun je op elke gewenst apparaat installeren.

De dienst is zeker af te nemen voor gebruikers buiten Nederland. Veel bedrijven in het buitenland willen graag dat hun data in Nederland staat omdat het met onze wet en regelgeving zo goed is geregeld betreft privacy.

Dan kan zeker! We hebben een startersgids voor je en zijn tijdens kantooruren per telefoon bereikbaar.

Ook kun je altijd een email sturen zodat er een afspraak ingepland kan worden.

Optioneel kunnen we je data ook full-service voor je overzetten. Neem daarvoor contact met ons op.

Neem Contact met ons op!

We leggen graag de mogelijkheden voor het beheer en de veiligheid van data opslag uit.

Je kan ons bellen, chatten, mailen en…. zelfs bezoeken, gewoon in Nederland!

Welke Hilversum cloudopslag is het beste?

Vergelijk Onze Cloud Opslag vergeleken met andere Cloud Data Diensten

Omdat Onze Cloud Opslag de enige cloud opslag dienst is die Nederlandse servers heeft zijn wij ook de enige AVG Compliant Zakelijke Data Opslag Dienst.

Dit is dus ook de enige Data Opslag die je wettelijk mág gebruiken als je (bijzondere) persoonsgegevens opslaat.

Ook als je (organisatie) niet met persoonsgegevens werkt heeft Data Opslag Nederland functionaliteiten die meedoen met de grotere buitenlandse partijen

Vergelijk onze diensten met: Google Drive – OneDrive – pCloud – Mega – Dropbox

Google Drive cloud data opslag

Gratis (meer opslagruimte vanaf €1,95 per maand)
15 GB gratis opslagruimte
Online kantoor-apps
Kan betaalde abonnementen delen met gezinsleden

Als je een Google-account hebt, heb je al 15 GB gratis opslagruimte beschikbaar in Google Drive. Dit kan worden gebruikt om een back-up te maken van documenten, foto’s, video’s en al het andere wat je veilig in de cloud wilt opslaan.

De interface van Drive is eenvoudig. Drive handige functies heeft zoals het delen van links naar mappen (terwijl het controleniveau van de ontvanger wordt ingesteld), toegang tot een bestand, zelfs als het op een ander apparaat is geopend, plus apps voor pc, Mac, iOS, en Android.

Microsoft OneDrive cloud data opslag

Eén schijf
Adviesprijs: Gratis
5 GB gratis opslag
1TB met Office 365-abonnement
Files On-Demand vermindert de ruimte die op apparaten wordt ingenomen

De Microsoft OneDrive is geïntegreerd in Windows 10 is Microsoft’s OneDrive. Hoewel de eerste gratis opslag van 5 GB snel vol raakt, is deze nog steeds vergelijkbaar met veel andere providers.

Functies omvatten automatische back-ups van foto’s, geavanceerde zoekfaciliteiten, mobiele en toegang tot OneDrive, plus de Files On-Demand-instellingen die ervoor zorgen dat bestanden alleen online worden opgeslagen in plaats van ruimte in te nemen op het apparaat.

pCloud cloud data opslag

Adviesprijs: Gratis
10 GB gratis opslagruimte
Eenmalige levenslange betalingsoptie
256-bits AES-codering voor alle bestanden
pCloud heeft niet de kantoorsuites, video-inhoud of andere extra’s die worden aangeboden door bedrijven als Google, Microsoft en Amazon. In plaats daarvan houdt het Zwitserse bedrijf vast aan wat het het beste weet: bestanden veilig, beveiligd en beschikbaar houden op al jouw apparaten.

De gratis laag geeft je 10 GB aan opslagruimte, hoewel 3GB moet worden ontgrendeld door taken uit te voeren zoals het downloaden van de mobiele app, het uploaden van een bestand of het delen van de service met vrienden.

Er zijn geen beperkingen voor de bestandsgrootte, dus je kunt alles uploaden wat de opslagruimte toestaat, en versiebeheer betekent dat bestanden tot 30 dagen terug kunnen worden hersteld.

Mega cloud data opslag

Adviesprijs: gratis (meer opslagruimte vanaf € 4,99)
15 GB gratis opslagruimte met extra ruimte aangeboden voor ‘Prestaties’
End-to-end encryptie
Mega heeft geen toegang tot je gegevens

Het in Nieuw-Zeeland gevestigde Mega bood vroeger een royale 50 GB aan nieuwe gebruikers, maar dat is nu veranderd in 15 GB met extra capaciteit die wordt beloond voor iets dat Mega ‘prestaties’ noemt.

Deze omvatten het valideren van het account, het installeren van de Mega-apps en het uitnodigen van vrienden voor de service. Dit wordt verder bemoeilijkt door het feit dat de bonusopslag voor elke prestatie anders is en slechts tijdelijk is, met een reeks vervaldatums van 30 dagen tot een jaar.

Dropbox cloud data opslag

Gratis (meer opslagruimte vanaf €7,99 per maand)
2 GB gratis opslagruimte
Werkt met vrijwel alles
Uitstekende functies voor bedrijven

Dropbox is een van de grootste namen op het gebied van cloudopslag, waardoor het concept in de beginjaren populair werd. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een bedrijfsgerichte service met krachtige tools zoals het in realtime kunnen samenwerken aan PowerPoint- en Photoshop-bestanden, het maken van moodboards en teamgebaseerde plannen op het eigen Paper-platform, plus de gebruikelijke online opslagopties voor bestanden.

Enorme app-ondersteuning van derden, plus integratie met Windows en macOS, betekent dat als je op zoek bent naar een service waarop je kunt vertrouwen en waarvan je weet dat die met vrijwel alles werkt, Dropbox een sterke keuze is.